"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова та МВС покривають гральний бізнес у Києві?

Четвер, 1 березня 2012, 19:14

Державна податкова адміністрація у Києві та столичне управління МВС відмовляються звітувати перед суспільством про їхню боротьбу з незаконним гральним бізнесом у Києві.

Про це повідомляє громадська організація "Відкрите коло", з посиланням на "відписки" вищезгаданих органів на запити.  

"Уже вкотре податківці й міліціонери, прикриваюсь конфіденційністю, ігнорують суспільний інтерес у результатах роботи цих відомств у викоріненні тіньової економіки в столиці", - заявив голова організації Микола Єременко.

"Як стверджує київське МВС, гральних салонів у Києві взагалі немає, а незаконну діяльність даного виду здійснюють приватні особи. Відповідно, до суду подавати ні на кого", - додав він.

Реклама:

Утім, столичне Головне управління спромоглося повідомити, що за організацію грального бізнесу у Києві протягом 2011 року було порушено 102 кримінальні справи.

"Усе чудово, ось тільки не розповіли правоохоронці, скільки ж справ було доведено до суду, адже, як відомо, "потрібні" томи можуть розслідуватися роками", - додав Єременко.

Активісти "Відкритого кола" звернулися до голови Державної податкової адміністрації та міністра внутрішніх справ із закликом провести службове розслідування на тему можливого покривання гральних салонів податківцями та міліціонерами Києва.

Як відомо, згідно зі статтею 3 закону "Про заборону грального бізнесу в Україні", застосування фінансових санкцій до суб’єктів господарювання, які організовують та проводять на території України азартні ігри, здійснюється за рішенням суду, ухваленим за позовом органів міліції та/або органів державної податкової служби.

Правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: