"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Митний союз оголосить війну українському цукру?

Четвер, 1 березня 2012, 17:59

Асоціація виробників цукру Митного союзу просить Євразійську економічну комісію вжити заходів до того, щоб прискорити ратифікацію угод, які дозволять всім країнам МС використовувати єдиний режим захисту цукрових ринків і не допускати на ньому демпінгу з боку України.

 

Про це заявив глава асоціації, голова правління Союзу цукровиробників Росії Андрій Бодін, передають "Комментарии".

"Через те, що Білорусь і Казахстан мають відмінні від Росії режими доступу цукру на свої ринки і не можуть виконувати взяті зобов'язання щодо оподаткування поставок білого цукру митом у розмірі 340 доларів за тонну, тому є передумови для вступу на ринок українського цукру за демпінговими цінами", - сказав Бодін.

"На ділі ж поки це мито діє тільки в Росії, - сказав Бодін. - Але оскільки існує єдиний митний простір, дешевий український цукор може надходити через Казахстан, куди він йде в першу чергу".

Реклама:

Крім того, зазначив він, тільки в торгівлі між Росією і Україною білий цукор вилучений з режиму вільної торгівлі.

Як заявив Бодін, український цукор конкурентоспроможний на ринках Митного союзу в силу того, що імпортне мито на ввезення цукру-сирцю в Україну, яка є членом СОТ, становить всього 2%.

"Тому з урахуванням очікуваного падіння біржових котирувань на сирець ризик поставок цукру за демпінговими цінами збільшується", - вважає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!