Пентагон вже підготував план війни з Іраном

Четвер, 1 березня 2012, 16:47

Командувач ВПС США Нортон Шварц заявив, що його підлеглі розробили план військової операції проти Ірану.

Як висловився генерал, "вам би не сподобалося бути там, де цей план може бути реалізований", йдеться у повідомленні агентства Bloomberg, передає "Лента.ру".

За даними джерела агентства в Пентагоні, американські військові планують нанести удари по базах корпусу вартових ісламської революції, по об'єктах міністерства оборони, а також по штаб-квартирі іранських спецслужб.

Крім того, ВПС США планують надати свої літаки-заправники для ізраїльських винищувачів, спрямованих на знищення ядерної інфраструктури Ірану, - якщо така необхідність виникне.

Реклама:

Американські військові також розглядають можливість застосування найважчого неядерного боєприпасу - 9500-кілограмової MOAB - для знищення ядерного центру в Фордо, розташованого в підземеллі під однією з гір.

Розрахунок будується на тому, що кілька прямих влучень здатні зруйнувати цей об'єкт, не дивлячись на його природний захист.

Як очікується, президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу обговорять деталі можливої ​​операції в Вашингтоні вже 4 березня - в день початку візиту ізраїльської делегації в США.

Раніше повідомлялося, що американці й ізраїльтяни розходяться в думці щодо необхідності початку війни.

В Єрусалимі думають, що скоро може бути вже занадто пізно - Іран заволодіє всіма технологіями і матеріалами для створення ядерної зброї.

У Вашингтоні вважають, що спочатку треба дочекатися ефекту від економічних санкцій, а потім вже розглядати можливість військової операції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: