У "Регіонах" вирішили, що подорожчання води по українцях не вдарить

Четвер, 1 березня 2012, 16:11

Малозабезпечені українці не відчують на собі підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення, вважають у Партії регіонів.

"Адресні субсидії... передбачають, що малозабезпечені українці не повинні платити за комунальні послуги більше 10% доходу на одну людину і більше 15% - на сім'ю. Тому на них зростання тарифів не відіб'ється, тому що з підвищенням суми оплати підвищиться і розмір субсидії", - заявив "регіонал" Ігор Лисов, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За його словами, для підвищення тарифів є кілька об'єктивних причин.

Це і зростання вартості електроенергії, і подорожчання реагентів для очищення води, і недостатнє капітальне вкладення в ремонт трубопроводів та мереж тощо, вважає Лисов.

Реклама:

"Перша причина підвищення тарифів - подорожчання обслуговування та утримання трубопроводів. Друга - підвищення вартості електроенергії. Дійсно, перед підприємствами-постачальниками води стоїть завдання зниження енерговитрат", - сказав він.

"Крім того, надходить багато скарг на якість води, тому витрачається більше реагентів на її очищення, щоб досягти нормативних показників для питної води", - зазначив Лисов.

Водночас він підкреслив, що "по гаманцю незаможних українців це підвищення не вдарить, оскільки на оплату комунальних послуг їм надається субсидія, і якщо зросли тарифи, то і розмір субсидії також збільшиться".

Нагадаємо, з 1 березня холодна вода та водовідведення подорожчає на 8% у кожному населеному пункті.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!