"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кияни поки що платитимуть за воду за старими тарифами

Четвер, 1 березня 2012, 14:03

У Києві тарифи для населення на водопостачання та водовідведення з 1 березня не підвищуються.

Про це заявив начальник Управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський, повідомляє УНІАН.

"З 1 березня для населення – не підвищені тарифи. Коли буде це підвищення, сказати не можу зараз. Ми вивчаємо питання. Але точно не з 1 березня", - сказав чиновник, коментуючи рішення Нацкомпослуг.

При цьому Яструбинський розповів, що міська влада проводить розрахунки щодо можливого зростання розміру тарифу на воду.

Реклама:

"Платіжки для киян збільшаться не більше ніж на 2-3 гривні. Крім того, ми зберігаємо всі пільги з оплати за комунальні послуги, які діяли до цього часу", - зазначив він.

За словами чиновника, передбачається, що для киян вартість холодної води в середньому зросте на 5,4% (на 10 копійок за 1 куб. м); гарячої води – в середньому на 0,65% (10 копійок за 1 куб. м). Послуги із централізованого водовідведення холодної та гарячої води зростуть у середньому на 5,9% (8 копійок за 1 куб. м за кожний вид послуг).

Як відомо, 10 лютого Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення з 1 березня в середньому на 7,8% тарифів на водопостачання та водовідведення для населення.

Коментуючи заяву "Київводоканалу" про збільшення на 6% тарифів за вказані послуги з 1 березня, перший заступник голови Київської адміністрації Олександр Мазурчак заявив, що в КМДА ще не прийнято рішення про введення для населення нових підвищених тарифів за ці послуги.

"У них вводиться з 1 березня. У нас нашого розпорядження щодо введення для населення цих тарифів нема", - заявив тоді Мазурчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!