"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКЦБФР змінить умови провадження діяльності з управління активами

Четвер, 1 березня 2012, 12:11

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесе зміни до ліцензійних умов управління активами інституційних інвесторів.

Відповідне рішення "Про затвердження доопрацьованого проекту рішення "Про затвердження змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами)" було прийнято 28 лютого на черговому засіданні НКЦПФР, повідомляє агентство "ЛIГАБiзнесIнформ" із посиланням на прес-службу регулятора.

Згідно з документом, серед нововведень регулятора - вдосконалення системи compliance і внутрішнього ризик-менеджменту.

Такі новації вимагають, в тому числі, і змін до статуту КУА, який відтепер повинен буде містити відомості про посадову особу чи структурний підрозділ, яка відповідає за внутрішній аудит.

Реклама:

Цей регуляторний акт був розроблений відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема, закону "Про цінні папери та фондовий ринок".

Крім того, згідно з новими умовами, деякі співробітники компаній з управління активами не зможуть поєднувати трудову діяльність в декількох компаніях-профучасниках.

Так, регуляторний акт передбачає, що фахівці, які мають повноваження щодо здійснення діяльності з управління активами, не мають права працювати в іншому професійному учаснику фондового ринку.

Разом із цим, із метою введення в дію і ефективного функціонування безстрокової ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, проект регуляторного акта містить уточнення умов дії ліцензії, строків та порядку їх переоформлення.

"У першу чергу, пропоновані нами нововведення спрямовані на вдосконалення якості роботи юридичних осіб, які здійснюють діяльність з управління активами, і сприяють наближенню існуючих норм загальноприйнятим стандартам, а також приводять їх у відповідність до чинного законодавства", - зазначила директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР Оксана Симоненко,.

"Існування підрозділу, який відповідатиме за внутрішній контроль, має вивести роботу таких компаній на якісно новий рівень, забезпечивши більш ефективну діяльність систем внутрішнього ризик-менеджменту і додатковий "контроль якості" всіх рішень і кроків компанії", - пояснила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: