Kodak остаточно іде з ринку

Четвер, 9 лютого 2012, 20:58

Компанія Eastman Kodak повідомила про припинення випуску цифрових фотоапаратів, компактних відеокамер і цифрових відеорамок.

Понад 100 років тому саме з цього бізнесу нью-йоркська компанія починала свій бізнес і саме на ньому здобула світову популярність, нагадує DT.UA.

Компанія була заснована в 1880 році Джорджем Істманом і отримала світову популярність завдяки своїм фотоапаратам Brownie й Instamatic, а також усім відомим жовто-червоним коробочкам з фотоплівкою.

Експерти кажуть, що Kodak вперше проґавила момент бізнесу в 1990-х роках, коли фактично програла конкурентну боротьбу японським виробникам, а вдруге, коли проспала світанок ери цифрової фотографії.

Реклама:

Нагадаємо, що Kodak за рішенням суду наприкінці січня було надано трохи більше року для повної реорганізації власного збиткового підприємства та створення конкретного плану, який допоможе Kodak розрахуватися з боргами.

Експерти зараз розходяться в думці щодо точних причин банкрутства Kodak, але з останніх моментів більшість відзначають сумнівну якість управління останнього гендиректора Kodak Антоніо Переза, а також необхідність для збиткової компанії тримати штат в 19 тисяч осіб.

Наразі експерти сумніваються, що Kodak зможе виплатити всім 19 тисячам працівників вихідну допомогу, а також закрити всі медичні і пенсійні виплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!