Бразилія хоче випускати інсулін за українськими технологіями

Четвер, 9 лютого 2012, 20:36

Бразилія зацікавлена у випуску на своїх підприємствах інсуліну за українськими технологіями.

Про це йдеться у відповіді директора Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва МЗС України Ніколайко на звернення Комітету захисту інсулінового заводу "Індар" щодо співробітництв з бразильським концерном "Фіокруз Фармангінюс", повідомляє агентство УНІАН.

"У відповідь на лист Комітету захисту інсулінового заводу "Індар" від 28.12.2011 р. повідомляємо, що МЗС України звернувся до Посольства України у Федеративній Республіці Бразилія з проханням у сприянні вирішенню проблемного питання співробітництва між ПрАТ "Індар" та державним бразильським концерном "Фіокруз Фармангінюс", - йдеться в докумкенті.

Як зазначає Ніколайко, "згідно з інформацією, отриманою від Посольства України, бразильська сторона високо оцінює співробітництва з українськими партнерами. Зокрема, за інформацією бразильських представників, поставки українського інсуліну до Бразилії дозволили подолати монополію транснаціональних корпорацій на ринку ФРБ, значно зменшивши ціну на цей вид медикаментів на внутрішньому ринку. Нині продовжується робота з поширення позитивного досвіду такого співробітництва на інші штати Бразилії".

Реклама:

"Незважаючи на наявність проблем організаційно-технічного характеру як в минулому, так і на сучасному етапі співпраці, бразильська сторона неодноразово підкреслює зацікавленість в успішній реалізації проекту, результатом якого має стати випуск інсуліну на території Бразилії за українськими технологіями", - йдеться у відповіді директора Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва МЗС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!