"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії не виключають розширення списку "заборонених" українських сирів

Четвер, 9 лютого 2012, 20:02

Кількiсть українських виробникiв сирiв, чию продукцiю заборонено ввозити до Російської Федерації, може зрости.

Про це заявив голова Росспоживнагляду Геннадiй Оніщенко, передає Радіо "Свобода".

"Поки що ідеться про три пiдприємства. Але якщо нам попадеться продукцiя iнших виробникiв, яка не вiдповiдає росiйським вимогам, значить, i вони будуть додані до цього списку", – сказав він.

Як відомо, напередодні Росспоживнагляд оприлюднив на своєму сайті інформацію про заборону на ввезення сирів трьох українських підприємств.

Реклама:

Згідно з повідомленням Росспоживнагляду, нині на споживчому ринку РФ в обігу – сири виробників "Прометей" (Чернігівська область), "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) та "Гадячсир" (Полтавська область), що "не відповідають встановленим вимогам Федерального Закону "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію" від 12.06.08 за вмістом рослинних жирів і без вказівки їх на етикетці продукту".

У Росспоживнагляді наголошують, що рішення про заборону "базується на результатах вибіркових лабораторних досліджень зразків сирів виробництва України".

"Ми наполягаємо на тому, що для себе українськi пiдприємства можуть виробляти продукцiю якої завгодно якостi, за якими завгодно документами, але якщо ви її випускаєте на росiйський ринок, то, будьте ласкавi, випускати її за росiйськими вимогами", – наголосив у четвер голова Росспоживнагляду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!