Присяжнюк запевняє, що в Росії його прийняли, і сирні проблеми вирішили

Четвер, 9 лютого 2012, 19:17

Робоча поїздка міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка до Росії успішно завершена.

Про це у четвер повідомляє прес-служба міністерства.

В рамках поїздки відбулися двосторонні зустрічі з керівництвом Федеральної служби з ветеринарного та фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляду) та Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Роспоживнагляд).

Зокрема, згідно плану візиту в середу, 8 лютого, відбулась зустріч Присяжнюка з заступником керівника Россільгоспнагляду Євгеном Непоклоновим, під час якої були досягнуті домовленості щодо відкриття поставок на російські ринки української м’ясної продукції.

Реклама:

Так, було домовлено про поставки українськими виробниками м’яса птиці та м’яса свинини.

В четвер, 9 лютого, Присяжнюк зустрівся з керівником Роспоживнагляду Геннадієм Онищенком.

Було обговорено питання поставок сирних продуктів українських виробників на ринок Росії.

"Сторони дійшли спільної думки, що контроль якості продукції є ключовим, і що на ринки повинні надходити продукти, що відповідають регламентам та нормативним документам РФ, а також нормам Закону "Про захист прав споживачів", - йдеться в повідомленні.

В ході зустрічі обговорювалися умови відповідності якості сирної продукції деяких українських підприємств до чинних в Росії технічних регламентів на молоко і молочну продукцію.

"Сторони дійшли до того, що найближчим часом буде створена робоча група, яка проінспектує підприємства, ввезення продукції яких було призупинене", - уточнили в міністерстві.

Передбачається проведення Росспоживнаглядом документарних перевірок окремих українських підприємств, що експортують свою сирну продукцію на ринок Росії, з подальшим проведенням санітарно-епідеміологічної експертизи підприємств і оцінкою наявності матеріально-технічного оснащення лабораторної бази, яка здійснює контроль якості та безпеки продукції, що експортується на російський ринок.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: