"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати перепишуть Митний кодекс

Четвер, 9 лютого 2012, 18:04

Верховна рада відправила ухвалений раніше парламентом і ветований президентом проект Митного кодексу на доопрацювання.

За таке рішення у четвер проголосували 257 карток депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

У пропозиціях президента зазначено, що документ в прийнятому Радою вигляді не може бути підписаний, оскільки порушує конституційні гарантії права на підприємницьку діяльність, право власності, ускладнює митні процедури для суб'єктів господарювання.

Президент запропонував до Митного кодексу низку змін, а також рекомендував відкласти на рік терміни набуття документом чинності.

Реклама:

Глава парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік зазначив, що імплементація пропозицій президента вимагає узгодження з іншими нормами кодексу.

Тому комітет при погодженні з Кабінетом міністрів та Адміністрацією президента прийняв рішення повернути документ на доопрацювання.

"Наступного тижня комітет буде готовий винести фактично нову редакцію, в якій ми переважну більшість пропозицій президента повинні будемо врахувати", - сказав він.

Як повідомлялося, у січні президент Віктор Янукович застосував право вето до нової редакції Митного кодексу, прийнятої Верховною радою 3 листопада 2011 року.

У своїх зауваженнях президент пропонує відстрочити набуття чинності нової редакції на рік - до 1 січня 2013 року, а також змістовно змінити цілу низку статей прийнятого документа: зокрема, знизити межу безмитного ввезення товарів на територію України фізичними особами з 1000 євро до 500 євро, залишивши 1000 євро тільки для пунктів пропуску в аеропортах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: