Депутати погодилися обкладати податком загальну житлову площу

Четвер, 9 лютого 2012, 17:34

Верховна рада погодилася з президентом Віктором Януковичем в тому, що базою оподаткування нерухомості повинна бути не житлова, а загальна площа.

За те, щоб відхилити у відповідності з пропозицією президента прийнятий парламентом закон про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу УРСР про визначення житлової та загальної площ об'єктів житлової нерухомості проголосували 233 картки депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, у пропозиціях президента власник великого будинку загальною площею близько 1 тис. квадратних метрів може за допомогою перепланування зареєструвати житлову площу в межах, що не підлягають оподаткуванню (до 250 кв.м).

Таким чином, на думку Януковича, з метою більш справедливого підходу до стягнення податку на нерухомість доцільно визначити базою оподаткування не житлову, а загальну площу об'єкта нерухомості.

Реклама:

"Разом із тим закон, що надійшов на підпис, закріплює підходи, при яких більш багаті верстви населення виявляються у привілейованому становищі. Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка перебуває у володінні таких громадян, може бути в рази більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, з якої сплачується податок, може майже не відрізнятися", - говорилося в повідомленні про вето президента.

Як повідомлялося, раніше Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площі об'єкту житлової нерухомості", яким уточнюються поняття загальної та житлової площі об'єкта житлової нерухомості, з пропозиціями президента.

Попередню версію документа глава держави ветував наприкінці жовтня.

Причина - закон передбачав заборону надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!