Фірташ побачив нову касту людей в Україні

Четвер, 9 лютого 2012, 16:06

Великий бізнес зацікавлений у розвитку малого та середнього підприємництва.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ під час зустрічі з керівниками великих підприємств, власниками малого та середнього бізнесу Чернівецької області, повідомляє агентство УНІАН.

"Візьміть будь-яку велику світову компанію – їхній бізнес збудований на співпраці з малими та середніми підприємствами, це є їхньою основою", – сказав Фірташ.

Як приклад він навів автомобільний концерн "Тойота" і глобального лідера ІТ-ринку "Майкрософт".

Реклама:

За його словами, у розвинутих європейських країнах малі та середні підприємства створюють близько 50% ВВП, а в Україні цей показник не перевищує 10-15%.

"Ми разом повинні вирішити, як запустити цю машину, аби в нашій країні розвивався малий та середній бізнес", – додав голова ФРУ.

Він відзначив, що Федерація роботодавців є майданчиком як для великого, так і для малого бізнесу.

Голова ФРУ зауважив, що масштаб підприємства не має значення.

"Не важливо, чи це двоє людей, десять, сто чи десятки тисяч. Будь-хто, хто дає роботу, є роботодавцем, це нова каста людей. За ці двадцять років утворився новий прошарок людей, якого раніше не було. Сьогодні ми з вами, по суті, маємо новий клас. Це є люди, які приймають рішення і готові за них відповідати", – сказав Фірташ.

"Працівникові байдуже, які ти маєш стосунки з податковою чи з владою. Людина виконує свою роботу і повинна отримувати зарплатню. Тому на базі Федерації ми створюємо ефективний майданчик для взаємодії бізнесу та влади", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!