Мінрегіонбуд і IFC співпрацюватимуть у питаннях ОСББ та житлової політики

Четвер, 9 лютого 2012, 15:55

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) у четвер підписали меморандум про співпрацю в рамках проекту "Енергоефективність у житловому секторі України".

Документ підписали глава міністерства Анатолій Близнюк і голова представництва IFC в Україні Руфат Алімарданов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Загальна вартість проекту, розрахованого на три роки, становить 3 млн доларів.

Проект передбачає створення ефективної законодавчої та інституційної платформи для підтримки в Україну об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і для отримання керуючими компаніями фінансування на підвищення енергоефективності будинків.

Реклама:

Крім того, серед цілей проекту - співпраця з українськими банками в розробці та просуванні кредитних продуктів, які будуть надаватися ОСББ та керуючим компаніям для підвищення енергоефективності.

Як повідомив Алімарданов в ході підписання документа, IFC вже реалізує пілотний проект у Вінниці, в рамках якого, зокрема, допомагає місцевій владі в створенні ресурсного центру для ОСББ.

У свою чергу, Близнюк зазначив, що реалізація цієї програми допоможе залучити "десятки мільйонів євро в усіх напрямках співробітництва".

За словами керівника проекту "Енергоефективність у житловому секторі України" Гжегожа Гайди, до реалізації проекту в 2012 році планується залучити ще мінімум одне місто, тоді як в цілому у програмі буде всього три міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!