Росія не прийняла Присяжнюка з "сирного питання"

Четвер, 9 лютого 2012, 14:21

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко відмовився зустрічатися з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком.

Про це повідомило джерело, знайоме з ходом переговорів, передає Укрінформ.

Онищенко також не прийняв главу Держветфітослужби Івана Бісюка, який також в середу прибув до Москви, щоб обговорити "сирне питання".

"Онищенко демонстративно відмовився зустрічатися з українськими колегами, які прибули, щоб знайти вихід із "сирної проблеми", - сказав співрозмовник агентства.

Реклама:

Як повiдомлялося з посиланням на Онищенка, були підписані документи про вилучення з продажу в Росiї та призупинення ввезення до РФ сирної продукцiї трьох українських виробникiв: ПП "Прометей" (Чернiгiвська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" i ТОВ "Гадячсир" (обидва Полтавська обл.)".

За словами голови Росспоживнагляду, пiд час перевiрок, проведених у 62 суб'єктах РФ, було вiдiбрано 178 зразкiв української продукцiї, iз них 38 не вiдповiдали встановленим нормативам "щодо жиро-кислотного складу жирової частини продукту".

Як відомо, мiнiстр аграрної полiтики Микола Присяжнюк 6 лютого вiдбув до Москви для вирішення проблеми постачання українських сирiв до РФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: