Рада попередньо схвалила КПК Януковича

Четвер, 9 лютого 2012, 12:39

Верховна рада прийняла за основу проект Кримінально-процесуального кодексу.

Відповідне рішення підтримали 253 народних депутатів.

Від Партії регіонів - 189, "БЮТ" - 0, НУНС -10, комуністів - 0.

"Передбачити створення робочої групи, з залученням представників від інших профільних комітетів. Щоб не було гонитви, і не було затягування", - зазначив спікер Володимир Литвин.

Реклама:

Представляючи проект кодексу радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов нагадав, що в Україні діє Кримінально-процесуальний кодекс 1960-го року.

Портнов уточнив, що законопроект пройшов "два розгляди у Раді Європи".

Він розповів, що пропонується введення інституту домашнього арешту, активне застосування судом застави, суттєве скорочення повноважень прокурора.

"В Україні більше не може пролунати таке словосполучення як "порушення кримінальної справи… Тепер тільки заява про злочин і одразу розслідування", - заявив радник президента.

Представник адміністрації президента зазначив, що строки розслідування не будуть більше 2-х місяців, по тяжким злочинам строк може бути продовжений до 12 місяців, не тяжким - 7 місяців.

"Україна обирає континентальну модель суду присяжних - три судді та три присяжних. Цей суд буде застосовуватися для осіб, яким присуджується довічне позбавлення волі", - зазначив Портнов.

Згідно з висновками профільного комітету Верховної ради, озвученими в сесійному залі, проект кодексу потребує "суттєвого доопрацювання".

Як відомо, кодекс був внесений у Верховну раду за поданням президента Віктора Януковича.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: