Банки, що опираються на підтримку держави - найнадійніші

Четвер, 9 лютого 2012, 12:03

Найбільш надійними сьогодні є банки, які опираються на підтримку держави.

Про це свідчить рейтинг надійності депозитних внесків, розрахований "Реальною економікою".

Дослідження базується на основі офіційних даних НБУ від 1 січня 2012 року.

Дані рейтингу свідчать, що найбільш надійними сьогодні є державні банки - Укрексімбанк і Ощадбанк. Вони займають в рейтингу відповідно 1 і 2 сходинку.

Реклама:

До першої п'ятірки також увійшли "Сбєрбанк Росії" - 3 позиція, Unicredit - 4 місце, і Промінвестбанк - 5 сходинка. Усі ці установи потрапили до групи А ("надійний").

Важливу роль відіграв фактор підтримки з боку акціонерів, адже серед п'ятірки лідерів чотири банки є державними. Укрексімбанк та Ощадбанк контролює уряд України, дочірній банк "Сбєрбанку Росії" і Промінвестбанк - Російська федерація.

Зокрема, як відомо, головою наглядової ради власника "Промінвестбанку" - Внєшекономбанку - є прем'єр-міністр Російської федерації Володимир Путін.

Щодо Unicredit group, то незважаючи на боргові проблеми Італії, цей банк отримує стабільні вливання капіталу з боку центробанку Лівії та решти міноритарних акціонерів.

Групу В ("стабільний") очолили Приватбанк, "Райффайзен банк аваль", ВТБ та ОТП.

До груп С ("задовільний") і D ("поганий") потрапила переважна частин фінансових установ - 16. Так, останню сходинку зайняв банк "Надра", який виявився єдиним представником групи D.

За підсумками першого півріччя 2011 року аналогічний рейтинг очолювали Укрексімбанк, Ощадбанк та "Райффайзен банк аваль".

Рейтинг надійності вкладів відображає найважливіші фактори привабливості банків для вкладників, які можна розрахувати на основі публічної інформації.

Рейтингова база охоплює 31 найбільший банк за обсягом активів, що утримують на своїх балансах понад 80% депозитів фізичних осіб в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!