"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко попросив Росію профінансувати білоруську армію

Четвер, 9 лютого 2012, 11:31

У Білорусі розгорається скандал у зв'язку з рішенням президента Олександра Лукашенка скористатися допомогою Росії у фінансуванні національної армії.

Лукашенко попросив російського лідера Дмитра Медвєдєва виділити кошти для збільшення грошового забезпечення білоруським військовослужбовцям та будівництва житла для них, передає DT.UA.

Білоруська опозиція побоюється, що у відповідь Росія може вимагагати захищати військові інтереси Кремля на Кавказі або у Середній Азії.

Як повідомив минулого понеділка глава держави в ході зустрічі з держсекретарем Ради безпеки республіки Леонідом Мальцевим і міністром оборони Юрієм Жадобіним, влада РФ вже висловила готовність надати фінансову допомогу.

Реклама:

"Мене цікавить ситуація у Збройних силах, щодо модернізації армії, чисельності в тому числі, питання фінансування. Другий напрямок, який нам необхідно обговорити, — кадри, грошове забезпечення. І найголовніше питання — будівництво житла для військовослужбовців", — сказав Лукашенко.

"Ми домовлялися про певний алгоритм у цьому питанні, — продовжив президент. - У зв'язку з цим у нас є домовленість з президентом Росії. Я йому направив лист про необхідність знаходження для білоруських військовослужбовців додаткових коштів за рахунок різних напрямів співробітництва Білорусі та Росії. І він пообіцяв допомогти в цьому плані".

Джерела газети "Коммерсант" у Кремлі і уряді РФ підтвердили, що подібний запит від Мінська надходив, однак, за їхніми даними, поки конкретного рішення не прийнято, незважаючи на впевненість Лукашенка у зворотному.

Білоруська опозиція звинуватила президента у зраді національних інтересів, висловивши впевненість, що Лукашенко, погоджуючись прийняти гроші від Росії, віддає білоруську армію під контроль Кремля.

Сам же Лукашенко не бачить нічого поганого у зверненні з цим питанням до Росії.

Білоруська влада тим часом всіляко підкреслює, що армія країни боєздатна, сучасна і самостійна.

На нараді з Лукашенком міністр оборони Юрій Жадобін доповів, що в цілому Збройні сили виконують завдання, що стоять перед ними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!