У Бойка шукають 3,7 мільярда інвестицій для вуглевидобутку

Четвер, 9 лютого 2012, 11:18

Стратегічним напрямом реформ у вугільній галузі визнано роздержавлення вугледобувних підприємств.

Про це в інтерв’ю газеті "Урядовий кур’єр" повідомив перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович, передає прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Попович сказав, що міністерство розраховує на залучення 3,726 млрд гривень інвестицій у розвиток вуглевидобутку в Україні в 2012 році.

"Міненерговугілля планомірно здійснює кроки з впровадження Програми економічних реформ президента на 2011-2014 роки у вугільній галузі", - зазначив чиновник.

Реклама:

"За цією програмою прийнятий закон "Про особливості оренди чи концесії об'єктів ПЕК, що перебувають у державній власності", а також розпорядження Кабміну "Про затвердження Концепції переходу на біржову форму продажу вугілля", що прозоро формуватиме ринкову ціну на вугільну продукцію. Крім того, розроблено законопроект "Про особливості приватизації вугледобувних підприємств", - поінформував перший заступник міністра.

Попович підкреслив, що залучення приватних інвестицій у шахти, які раніше фінансувала держава, дасть змогу перерозподіляти бюджетні кошти на інші державні вугледобувні підприємства.

А це підвищить їх інвестиційну привабливість та сприятиме збільшенню вуглевидобутку.

За його словами, саме недержавні інвестиції у технічне переоснащення шахт дадуть змогу збільшити вуглевидобуток на 26,7 млн тонн.

Попович також зазначив, що найближчим часом уряд має затвердити перелік об'єктів ПЕК, що перебувають у держвласності і можуть надаватися в оренду або концесію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: