Єжель перед відставкою уклав угоди на харчування на 400 мільйонів

Четвер, 9 лютого 2012, 11:02

Міністерство оборони України 2 лютого за результатами тендерів уклало угоди на харчування військових в 2012 році.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на  "Вісник державних закупівель".

ТОВ "Метсобстар-ХК" отримуватиме 485 тис гривень за один день харчування військових частин та військового навчального закладу, дислокованих у Київській, Житомирській та Черкаській областях.

Загальна вартість контракту до кінця року може становити понад 160 млн гривень.

Реклама:

ТОВ "Оптукрпром-ВР" отримає 233,71 млн гривень, або 714 тис гривень на день за харчування особового складу військових частин та військових навчальних закладів, дислокованих у Харківській, Донецькій, Полтавській, Сумській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Кіровоградській областях та Києві.

"Оптукрпром-ВР" є однією з чотирьох фірм, які забезпечували армію харчування в 2011 році.

"Метсобстар-ХК" рік тому виконувало функцію невдоволеного учасника тендерів, за скаргою якого колегія Антимонопольного комітету скасувала відкриті торги і це дозволило Міністерству оборони укласти угоди з обраними компаніями по неконкурентній процедурі закупівлі "в одного учасника".

За підрахунками екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, ціни було завищено загалом на 213 млн гривень, або на 3 млн доларів в місяць.

Минулої весни це викликало скандал, за результатами якого було звільнено заступника міністра економіки, що погодив Міноборони цю закупівлю.

Також неофіційно повідомлялось про невдоволення керівництва уряду та Адміністрації президента діяльністю міністра оборони Михайла Єжеля, однак тоді йому вдалось зберегти посаду.

Президент Віктор Янукович відправив Єжеля в відставку 9 лютого 2012 року.

Новим міністром оборони призначено Дмитра Саламатіна, який до цього керував державною компанією по імпорту та експорту зброї "Укроборонпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: