"Нафтогаз" розроблятиме ще два нафтовi блоки в Єгиптi

Четвер, 9 лютого 2012, 10:51

НАК "Нафтогаз Україна", єгипетська держкомпанiя Ganoub El-Wadi Petroleum Holding Со (GANOPE) i мiнiстерство нафти Єгипту 7 лютого пiдписали концесiйну угоду про розвiдку i подальшу експлуатацiю двох вуглеводневих блокiв Wadi Mahareeth № 8 i № 9, розташованих у Схiднiй пустелi Верхнього Єгипту.

Згiдно з повiдомленням МЗС України, площа концесiйної територiї становить понад 20 тис кв. км, передає "Інтерфакс-Україна".

"Участь у проектi є унiкальною можливiстю для України закрiпитися в сегментi видобутку нафти i газу Пiвнiчної Африки з перспективою реалiзацiї аналогiчних проектiв в iнших країнах регiону", - йдеться в повiдомленнi.

Ранiше "Нафтогаз" здiйснив вивчення геолого-геофiзичних матерiалiв та пiдготував технiко-економiчне обгрунтування доцiльностi iнвестицiй в освоєннi лiцензiйних блокiв № 8 South Wadi Mahareeth i № 9 Вадi Mahareeth (обидва - Схiдна пустеля) єгипетської держкомпанiї GANOPE.

Реклама:

Проекти концесiйних угод на проведення розвiдки i експлуатацiї цих лiцензiйних блокiв були парафованi Єгиптом, GANOPE, "Нафтогазом" та його дочiрньою компанiєю "Закордоннафтогаз".

Нагадаємо, "Нафтогаз України" з квiтня 2010 року здiйснює комерцiйний видобуток нафти на концесiйнiй дiлянцi Alam El Shawish Еаst у захiднiй частинi Єгипту.

Концесiйну угоду на проведення розвiдувальних робiт та експлуатацiю схiдного блоку Alam El Shawish Еаst загальною площею 994 кв. км укладено у груднi 2006 року.

Український держхолдинг станом на кiнець грудня 2011 року вже видобув у Єгиптi понад 685 тис барелiв сирої нафти.

Сумарнi запаси вуглеводнiв трьох родовищ, що розробляє НАК у рамках реалiзацiї проекту з освоєння концесiйної дiлянки Alam El Shawish Еаst оцiнено у 10 млн тонн.

Крiм того, здiйснюється оцiнка запасiв на ще двох родовищах, передбачуваних до розробки компанiї в Єгиптi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: