Янукович "обезголовив" оборонне відомство?

Середа, 8 лютого 2012, 18:31

Президент Віктор Янукович звільнив Михайла Єжеля з посади міністра оборони.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на поінформоване джерело.

Як відомо, 18 січня 2012 року Янукович звільнив Федора Ярошенка з посади міністра фінансів і призначив замість нього голову СБУ Валерія Хорошковського.

Раніше президент неодноразово заявляв, що чиновники, які не можуть впоратися зі своєю роботою, повинні самі подавати заяви про відставку.

Реклама:

"Хто не витримує, той повинен відійти вбік або взяти роботу якусь легшу на себе, краще добровільно. Я проти того, щоб ми людей за недоліки били", - сказав Янукович.

Єжель керував Міноборони з 11 березня 2010 року. Його кандидатура при затвердженні Верховною радою уряду Миколи Азарова була внесена в останній момент, за годину до голосування. Хоча перед цим депутатам роздали документи на Олександра Кузьмука.

Чутки про можливу відставку Єжеля з посади міністра оборони з'явилися ще влітку 2010 року.

Тоді, за даними джерел в Адміністрації президента, приводом могло стати невдоволення Януковича станом справ у Збройних силах за підсумками візиту до Криму 2-4 липня.

6 лютого Єжель опинився в центрі скандалу, коли намагався провести через Кабмін проект постанови про передачу землі під Києвом на потреби Адміністрації президента, Кабінету міністрів і Міноборони.

Документом пропонувалося 60 га земель Міноборони під Києвом поділити на ділянки по 20-30 соток під будівництво котеджів.

Ініціатива Єжеля не була підтримана, а міністр фінансів Валерій Хорошковський назвав виділення 60 га "розпилом".

Раніше Єжеля неодноразово звинувачували в корупції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: