Через російську заборону в Україні зупиниться сирзавод

Середа, 8 лютого 2012, 18:26

Холдинг "Молочний альянс" планує з 9 лютого призупинити виробництво сиру на Пирятинському сирзаводі у Полтавській області.

Про це повідомляють "Українські новини" із посиланням на прес-службу холдингу.

"Закрито для експорту три найбільші сироварних підприємства України, які разом давали половину українського експорту в Росію. Українському ринку такі обсяги сирів не потрібні. Тому вихід один - ми змушені з 9 лютого зупинити виробництво сиру на Пирятинському сирзаводі", - сказано в повідомленні.

Холдинг також зазначає, що рішення Федеральної служби Росії з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ("Роспотребнадзор") завдало значної фінансової шкоди, вдарило по його іміджу як виробника.

Реклама:

"Молочний альянс" нагадує, що Пирятинський сирзавод ніколи не виробляв і не планує виробляти сирний продукт, на цьому підприємстві відсутнє обладнання, за допомогою якого можна було б вносити рослинні жири в суміш для варіння сиру", - наголосили у прес-службі.

Холдинг зазначає, що звернувся з проханням до своїх партнерів, які реалізують його сири в Росії, щоб вони здали наявні у них зразки на експертизу в незалежних російських лабораторіях.

"Аналізи підтвердили, що вся продукція відповідає вимогам російського техрегламенту", - ідеться у повідомленні.

Холдинг зазначає, що ці результати не приймаються до уваги "Роспотребнадзором".

Водночас, відзначає "Молочний альянс", відбір зразків і аналізи, на які посилається "Роспотребнадзор", були взяті без присутності представника виробника, а також не були надані і за запитом Державної ветеринарної та фітосанітарної служби та галузевої асоціації "Укрмолпром".

Крім того, згідно з повідомленням, "Роспотребнадзор" не відреагував на звернення української сторони терміново провести спільні комісійні перевірки.

Як повідомлялося, "Роспотребнадзор" заявляє про припинення ввезення сирів 3 українських підприємств до Росії.

24 сiчня "Роспотребнадзор" повідомив про виявлення в складі сирів з України рослинних жирів, не зазначених на етикетках цих сирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!