У Пашкевича кажуть, що Клюєв не витрачав гроші ЄС на свою фірму

Середа, 8 лютого 2012, 15:03

Кошти Європейського Союзу на реалізацію програм з енергозбереження в Україні ні в 2011 році, ні в 2012 не використовувалися.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, опублікованій на сайті відомства.

Так держагенство прокоментувало інформацію ЗМІ про те, що Єврокомісія зупинила фіндопомогу Україні обсягом більше 160 млн євро на рік через нецільове використання першого траншу на програми, що мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

"Рішення уряду про передачу цих коштів Держенергоефективності на виконання заходів Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку галузі виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки було прийняте 17 жовтня 2011 року", - зазначають в держагенстві.

Реклама:

При цьому, зазначає прес-служба, парламентський комітет з питань бюджету погодив передачу Держенергоефективності 310 млн гривень лише 6 грудня 2011 року.

"Відповідно у 2011 році ці кошти використані не були і на сьогодні знаходяться на рахунках Державної казначейської служби", - наголосили у відомстві.

В агентстві переконані, що йдеться про інформаційну провокацію.

Раніше газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерела в Єврокомісії повідомила, що організація заморозила фінансову допомогу через те, що виділені на енергозбереження гроші пішли не за призначенням та були використанні для установку ліній електропередач, що зв'язали сонячні електростанції у Криму й Одеській області із енергетичною мережею країни.

Співрозмовник видання також підкреслив, що ці станції мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: