У столиці планують збудувати 5 автодорожніх тунелів

Середа, 8 лютого 2012, 13:27

До переліку об’єктів у столиці, що потребують залучення інвестицій, включено п’ять автодорожніх тунелів.

Таке рішення було прийняте 6 лютого на засіданні Конкурсної комісії із залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста, йдеться у повідомленні КМДА.

За словами голови комісії, заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, всі тунелі планується будувати дворівневими – це дозволить значно розвантажити міські дороги і зменшити в рази кількість заторів.

"Для нас дуже важливі тунелі під Дніпром – тунель від станції метро "Лівобережна" до площі Перемоги розвантажить центр столиці, а тунелі на півдні і півночі міста повністю розвантажать Московський, Південний і Дарницький залізнично-автомобільний мости", – наголосив Руслан Крамаренко.

Реклама:

Він додав, що наразі місто планує будівництво 5 тунелів – від станції метро "Лівобережна" до площі Перемоги (протяжністю 7,1 км, орієнтовна вартість 600-700 млн євро), між вулицями Фрунзе та вул. Чорновола (протяжністю 1,2 км, вартість – 100 млн євро), від вул. Богатирської до вул. Бальзака (4,3 км, 250 млн євро), від вул. Заболотного до житлового масиву "Осокорки" (4,4 км, 350 млн євро) та від Наддніпрянського шосе до вул. Кіквідзе, протяжністю 1,2 км (100 млн євро).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!