ДАІ допомагатиме відбирати автомобілі в українців через прострочені кредити

Середа, 8 лютого 2012, 10:29

Згідно з постановою Кабміну, вже в лютому у водіїв, які купили машину в кредит, і у яких є заборгованість перед банками, авто будуть конфісковувати на дорозі.

Про це пише "Сегодня".

Держвиконавці, які прибуватимуть на місце затримання по сигналу інспектора ДАІ, забиратимуть авто на штрафмайданчик, а потім передаватимуть банку, який видав кредит, зазначає видання.

"Таке затримання буде законним лише після рішення суду, в якому сказано: машина підлягає вилученню у власника і передачі банку як застава за несплату кредиту", - повідомив адвокат Вадим Володарський.

Реклама:

Проте, за його словами, може виникнути ситуація, що "проплачені" ДАІшники стануть працювати спільно із службами банку, відбираючи автомобілі без рішення суду, і що держвиконавці почнуть конфісковувати машини в рахунок сплати штрафів за порушення ПДР.

На думку експерта, без стимуляції банку ДАІ навряд чи буде активно виявляти автомобілі-"боржники", яких не більше 1-2% від 8 мільйонів авто, що їздять дорогами України - їм набагато вигідніше ловити порушників ПДР, щоб стягнути з них штраф або "наколядувати" собі на обід.

Водночас банкіри вважають, що нововведення допоможе стягнути борги, але не вирішить проблему повністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: