Ex.ua не збирається передати міліції IP-адреси користувачів

Середа, 8 лютого 2012, 10:13

Файлообмінник ex.ua заперечує намір передати міліції IP-адреси комп'ютерів тих користувачів, які завантажували на ex.ua контрафактну продукцію.

Про це сказано у повідомленні адміністрації ex.ua, розміщеному в соціальній мережі Facebook, передають "Українські новини".

"Комусь вигідно масово поширювати неправдиву інформацію у ЗМІ; навіть спам-боти були задіяні в цій акції. Друзі, не піддавайтеся на провокаційну інформацію, що активно підхопила велика кількість ЗМІ. Розповсюджувана інформація не відповідає дійсності", - зазначається у повідомленні.

До повідомлення додано знімок екрана (скриншот) зі списком повідомлень у соціальній мережі Twitter, в яких йдеться про обіцянку ex.ua передати міліції IP-адреси всіх користувачів-піратів.

Реклама:

7 лютого начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук в інтерв'ю каналу TBi повідомив, що представники ex.ua погодилися допомогти знайти осіб, які завантажували на їх сайт контрафактну продукцію.

"(6 лютого) у мене були представник компанії ex.ua та адвокат їх фірми, а також представник асоціації IT-технологій... Вони сказали, що згодні нам допомогти, вказати, на яких серверах може перебувати ця інформація, про IP-адреси цих несумлінних користувачів, щоб ми скоріше повернули їм сервери", - сказав Поліщук.

За його словами, міліція активно веде слідство й вже має деяку інформацію про користувачів-піратів.

31 січня за заявкою міліції доменне ім'я ex.ua було заблоковано.

Підставою послужило рішення суду в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав.

Однак пізніше, після хакерських атак на сайти низки державних органів, у тому числі на сайт МВС, міліція відкликала зазначену заявку.

У ніч на 3 лютого файлообмінник ex.ua частково поновив свою роботу.

ex.ua ("Експрес файли") - сервіс обміну інформацією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: