Колесников обіцяє преференції бізнесу під Олiмпiаду 2022 року

Середа, 8 лютого 2012, 10:02

Необхiдно залучати приватнi iнвестицiї в реалiзацiю iнфраструктурних проектiв до масштабних спортивних заходiв.

Про це заявив вiце-прем'єр мiнiстр - мiнiстр iнфраструктури України Борис Колеснiков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так само, як i в пiдготовцi до чемпiонату Європи з футболу, так i до чемпiонату з баскетболу, i до зимової Олiмпiади, якщо нам вдасться її отримати, я вважаю, бiльше можливостей все-таки необхiдно давати бiзнесу", - сказав Колеснiков.

Вiн висловив упевненiсть, що роль держави в цьому напрямi має бути мiнiмiзована, наскiльки це можливо.

Реклама:

Говорячи про пiдготовку до зимової Олiмпiади 2022 року, право на проведення якої України готується вибороти, Колеснiков зазначив, що в цьому напрямi необхiдно багато зусиль докласти для розвитку iнфраструктури.

"Що стосується Олiмпiади - нам необхiдно зробити хорошу гiрську iнфраструктуру, хорошi автомобiльнi дороги до основних об'єктiв, якi потiм стануть мiсцями масового вiдпочинку для всiх українцiв i для всiх туристiв. Необхiдно зробити хороше залiзничне сполучення примiських поїздiв з основними об'єктами в Карпатах", - наголосив вiце-прем'єр.

Вiн зазначив, що сподiвається на зацiкавленiсть у таких проектах iз боку приватних iнвестицiй.

Зi свого боку, запевнив Колеснiков, держава готова йти назустрiч шляхом здешевлення кредитiв, прозорого розподiлу земельних дiлянок у мiсцях пiд гарантiї бiзнесу та iнших варiантiв.

Нагадаємо, у 2014 роцi Україна планує подати заявку на участь у конкурсi на отримання права проведення зимових Олiмпiйських iгор 2022 року.

Президент Вiктор Янукович неодноразово заявляв, що докладе всiх зусиль для реалiзацiї iнiцiативи щодо проведення Олiмпiйських iгор 2022 року в Карпатах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!