Росія заборонила сири трьох українських заводів

Середа, 8 лютого 2012, 09:23

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підписав документи про вилучення з продажу в Росії та зупинення ввезення в РФ сирної продукції трьох українських виробників.

Про це Онищенко у вівторок повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Підписані документи про обіг сирів виробництва України, які стосуються трьох видів виробів виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область)", - уточнив він.

"Згідно зі ст. 9 і 16 закону "Про якість та безпеку продуктів", а також постановою уряду від червня 2011 року, з метою недопущення на споживчий ринок РФ фальсифікованої продукції та забезпечення продовольчої безпеки Росії підписані документи про призупинення ввезення в Росію і обігу на території РФ сирів зазначених виробників", - сказав він.

Реклама:

За його словами, ці документи направлені у Федеральну митну службу і в територіальні управління Росспоживнагляду "для тотального вилучення цієї продукції з обігу як невідповідної встановленим вимогам Технічного регламенту на молочну продукцію та молоко".

Сири, які не відповідають російським вимогам, вилучено вже в Москві, Орловській, Ростовській областях та Дагестані.

Як зазначив глава Росспоживнагляду, дії виробників цих сирів "кваліфікуються як протиправні дії, пов'язані з введенням споживачів в оману за статтею 14.7, а також ст.14.43-14.46 КоАП".

"В даний час в роботі знаходиться ще 200 відібраних проб цієї продукції по всій країні, і в міру отриманих результатів робота по вилученню з обороту, в разі необхідності, буде продовжена", - підкреслив глава Росспоживнагляду.

За його словами, такому рішенню сприяло й те, що, незважаючи на зустріч, яку він провів з головою Мінсільгоспу України за ініціативою українського міністра, спеціально приїжджав у Москву 17 січня, і телефонні переговори 25 січня, "ніяких заходів вжито не було і жодна з домовленостей не виконана".

"Все це робить спробу повторної зустрічі з міністром сільського господарства, про можливість якої ведуться переговори, абсолютно непродуктивною, оскільки його зобов'язання і дії, які пішли після цього, свідчать чи то про його неспроможність впливати на ситуацію, чи то про те, що у компетентного органу виконавчої влади України немає бажання вирішувати цю проблему в установленому порядку", - підсумував Онищенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: