Apple тестує свій перший телевізор

Вівторок, 7 лютого 2012, 19:47

Apple надала для тестування канадським телекомунікаційним компаніям Rogers і Bell телевізор, який оснащений безконтактними інтерфейсами управління.

Про це пише канадська газета The Globe and Mail із посиланням на інформовані джерела, повідомляє DT.UA.

Співрозмовник газети зазначив, що Apple шукала партнера, який володіє як мережею для широкосмугового доступу в інтернет, так і експлуатує мережі стільникового зв'язку.

Rogers і Bell обидві відповідають цій вимозі.

Реклама:

За інформацією The Globe and Mail, телевізор Apple підтримує систему голосового управління Siri, яка вперше з'явилася в смартфоні iPhone 4S, випущеному у жовтні 2011 року.

Систему оснастили додатковими функціями, які допомагають користувачеві вибрати програму для перегляду, виходячи з особистих переваг.

Крім того, завдяки вбудованій в телевізор камері власник зможе здійснювати відеодзвінки, а також керувати новим пристроєм від Apple за допомогою жестів.

Експерти вже давно прогнозують, що Apple розробляє власну модель телевізора, проте офіційно ця інформація не підтверджена.

Зараз компанія пропонує лише пристрій Apple TV, який підключається до телевізора і дозволяє дивитися фільми та серіали, куплені в інтернет-магазині Apple iTunes Store.

За даними аналітика Жене Манстера з компанії Piper Jaffray & Co., Apple може випустити телевізор під власним брендом до кінця 2012 року.

Манстер один із перших припустив, що Apple готує подібний пристрій, проте потім аналогічної точки зору стали дотримуватися й інші аналітики.

Восени 2011 року приводом для нової хвилі чуток про те, що Apple веде розробку телевізора, послужила офіційна біографія засновника компанії Стіва Джобса, продажі якої стартували в жовтні.

Автор книги, Уолтер Айзексон, розповідає про бажання Джобса випустити пристрій, який змінить телебачення подібно до того, як iPod змінив індустрію звукозапису.

Згідно з однією із ідей Джобса, купивши фільм і почавши дивитися його на мобільному пристрої, користувачеві не потрібно здійснювати додаткові дії, щоб продовжити перегляд на великому екрані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: