"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сир, який не сподобався Росії, їстиме Європа

Вівторок, 7 лютого 2012, 15:46

Вітчизняні сировари можуть закріпитися на європейському ринку після підписання угоди про зону вільної торгівлі.

Таку думку висловив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, повідомляє ТСН.

"Українські виробники також досягли певного рівня, причому і за якістю, і за безпекою цієї продукції. Вони були активними учасникам наших переговорів із Європейським союзом, і з ЄС у нас є домовленість, що на сир буде нульове мито, тобто ми зможемо вільно експортувати сир без обмежень, якщо він буде відповідати європейським стандартам якості", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чому Росспоживнагляд критикує якість українських сирів і хоче заборонити імпортувати сирну продукцію деяких українських виробників, П'ятницький сказав, що все пов'язане з конкуренцією: Росія таким чином вибиває місце на ринку для власних виробників.

Реклама:

Як повідомлялося, Росспоживнагляд з 7 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів деяких українських виробників, які посіли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції.

Як відомо, російська сторона заявляє, без надання відповідної документації, що багато виробників сиру в Україні додають у молочний продукт пальмову олію і не вказують про це на упаковці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!