Янукович зробить Фірташа головним серед уряду, профспілок та роботодавців

Вівторок, 7 лютого 2012, 14:36

Національна тристороння соціально-економічна рада рекомендує президенту Віктору Януковичу призначити голову Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа на пост голови Національної ради.

Таке рішення було одностайно прийняте 6 лютого на засіданні президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР), йдеться у повідомленні прес-служби Федерації роботодавців України.

Роботодавці, уряд та профспілки на засіданні президії Національної ради представляли голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ, перший заступник Міністра соціальної політики Василь Надрага та голова Федерації профспілок України Юрій Кулик.

Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ на засідання відзначив, що робота Національної ради прискорить та спростить узгодження позицій роботодавців, уряду та профспілок.

Реклама:

"Робота Нацради допоможе знайти компроміси з багатьох питань, які важливі для України. Серед таких питань – забезпечення економічного зростання, створення нових робочих місць, підвищення соціальних стандартів", – сказав Фірташ.

Президія схвалила проект положення про Секретаріат Нацради, регламент його роботи.

Ці документи буде передано на затвердження главі держави, після чого буде обрано секретаря НТСЕР.

Президія визначила формат та порядок денний проведення першого пленарного засідання Національної ради, що має відбутись 20 лютого у Будинку спілок.

Нагадаємо, Національна тристороння соціально-економічна рада утворена за пропозицією всеукраїнських профспілок, об’єднань роботодавців та Кабміну як постійно діючий консультативно-дорадчий орган при президентові України.

До складу НТСЕР згідно із законом "Про соціальний діалог в Україні", входять по 20 представників від уряду, від репрезентативних всеукраїнських профспілок та їх об'єднань та всеукраїнських організацій роботодавців, що також відповідають критеріям репрезентативності.

В листопаді 2011 року об’єднаний з’їзд Федерації роботодавців України обрав власника Group DF, олігарха Дмитра Фірташа головою цієї організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!