В УГМК заперечують, що продають контроль росіянам

Вівторок, 7 лютого 2012, 09:58

Металотрейдер УГМК і російська група "Магнезит" спростували інформацію про операцію купівлі-продажу пакета акцій української компанії.

Нагадаємо, 6 лютого одне з українських ЗМІ поширило інформацію про те, "що "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) продає російській групі "Магнезит" контрольний пакет одного з найбільших металотрейдерів країни - УГМК, пишуть "Экономические известия".

УГМК є офіційним представником найбільших українських метвиробників - АМК, ДМКД і Дніпропетровського трубного заводу. Її частка на ринку в 2011 році досягла 15,1%.

"Один з акціонерів компанії - Trotio Holdings Limited, що володіє 47,5% акцій, 3 лютого 2012 отримав дозвіл на придбання у власність понад 50% акцій УГМК. Йдеться про реалізацію переважного права на викуп акцій при виході з товариства одного з власників. На сьогоднішній день акціонерами АТ "УГМК", що володіють більше 10% акцій статутного капіталу, є Trotio Holdings Limited (47,5%), Frankiro Holdings Limited (34,2%), Олена Гайдук (13,34%). Між УГМК і "магнезитом" на даний момент не існує жодних відносин контролю або зобов'язань щодо володіння чи управління активами компанії", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Реклама:

Російська група "Магнезит" також спростувала інформацію про купівлю понад 50% акцій металотрейдера УГМК.

"Зазначений матеріал не відповідає дійсності. Група "Магнезит" не має ніякого відношення до операції, описаної в статті, і не здійснювала ніяких угод з купівлі металотрейдера УГМК", - заявили в російській компанії.

Представники "Магнезиту" справді побували в Україні на початку лютого. Однак метою візиту стало завершення угоди з купівлі ПАТ "Пантелеймонівського вогнетривкого заводу", найбільшого українського підприємства з виробництва магнезіальних вогнетривів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!