Львів просить власників готелів знизити ціни під час Євро-2012

Понеділок, 6 лютого 2012, 16:10

Після необґрунтовано завищених цін у львівських готелях на час проведення в країні чемпіонату з футболу Євро-2012, львівська міська рада намагається стримати апетити власників готелів і знизити ціни.

Із відповідним закликом до власників готелів звернувся директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний, повідомляє портал "Дело".

"Ми звертаємося до власників готелів з проханням ставити помірні ціни на час Євро-2012", - сказав він.

Згідно з даними львівської міськради, станом на січень 2012 року компанія TUI уклала угоди з 47 діючими готелями Львова, області, а також великих сусідніх міст (Івано-Франківська, Луцька, Ужгорода та Тернополя) на загальну кількість 2725 номерів із необхідних 2545 номерів. На їх основі сформована база даних готелів, які були запропоновані для розміщення "сім'ї УЄФА".

Реклама:

Крім того, станом на 1 січня Агентство з підготовки Львова до Євро-2012 підписало угоди з шістьма діючими готелями категорії п'ять зірок на 701 номер і з 19 діючими категорії чотири зірки на 789 номерів.

"На сьогодні готельний ринок Львова налічує близько 2,8 тис. номерів, а це - понад 6 тис. місць. Самі інвестори зацікавлені реконструювати існуючі та будувати нові готелі не лише в контексті проведення у Львові фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, але реально оцінюючи можливості ринку", - зазначили в Агентстві з підготовки Львова до Євро-2012.

Статус Львова як одного з чотирьох приймаючих міст Євро-2012 дав значний поштовх активному розвитку готельної інфраструктури міста.

Так, тільки протягом 2008-2012 років готельний ринок Львова збільшився більш ніж на 700 номерів.

З кожним роком стають популярнішими хостели як альтернативні місця розміщення, адже це найкращий варіант недорогого і комфортного проживання.

У 2008 році на території міста налічувалося близько вісім закладів, які позиціонували себе як хостели.

На початок 2012 року таких об'єктів вже існує близько 40 загальною місткістю близько 1,2 тис. місць.

"За рівнем послуг вони не поступаються європейським, а найактивніші співпрацюють з міжнародними туристичними сайтами бронювання", - зазначають в Агентстві з підготовки Львова до Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: