Зернотрейдер: Україна не готова до ринку землі

Понеділок, 6 лютого 2012, 15:18

Генеральний директор одного з найбільших українських зернотрейдерів, компанії "Нібулон", Олексій Вадатурський вважає готовий до ухвалення законопроект "Про ринок землі" недосконалим.

Про це він заявив у коментарі ВВС.

Керівник "Нібулону" каже, що нині ані суспільство, ні агробізнес, ні держава не готові до впровадження цивілізованого ринку землі сільськогосподарського призначення.

Зокрема, за його словами, поки що належним чином не працює вже ухвалений закон "Про земельний кадастр", об’єкти ринку землі - ділянки - поки що належним чином не ідентифіковані, не визначено землевласників та землекористувачів тощо.

Реклама:

На погляд Вадатурського, законопроект у нинішньому вигляді, фактично, не передбачає, що земля належатиме тим, хто її обробляє, а єдиним покупцем і власником сільгоспземлі стане монополіст - Державний земельний банк:

"Це є законом не про ринок землі, а про державний земельний банк і про примусову необмежену концентрацію землі в одного покупця-монополіста, який матиме величезні корупційні можливості", - каже Вадатурський.

Як відомо, депутати мали розглянути законопроект "Про ринок землі" на сесії, що розпочнеться 7 лютого.

У першому читанні депутати ухвалили законопроект 7 грудня 2011 року. "За" проект проголосували 245 депутатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!