"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" не втомлюється розповідати, як він всім допомагає

Субота, 4 лютого 2012, 17:26

"Газпром" перевиконує свої контрактні зобов'язання щодо постачання газу до Туреччини.

Про це заявив у суботу заступник голови правління російського газового холдингу Олександр Медведєв на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним, повідомляють "Ведомости".

"Ми вже не в перший раз нашим турецьким колегам допомагаємо навіть понад можливостей, які надають наші контракти, і будемо допомагати в міру можливості", - сказав Медведєв.

В ході зустрічі  Путін поцікавився, чи йде виконання зобов'язань щодо поставок в рамках контракту або це вже більше контрактних зобов'язань.

Реклама:

"Ми навіть перевиконуємо, Володимир Володимирович. По Туреччині йде перевиконання і по суші, і по морю", - відповів заступник голови "Газпрому", пояснивши, що перевиконання становить близько 6-8 млн куб. м на добу.

Ряд європейських країн раніше заявили, що вони недоотримують обумовлені контрактами обсяги російського газу.

Заступник голови правління "Газпрому"  Медведєв в четвер повідомляв, що у зв'язку з суворою зимою холдинг, навпаки, максимально наростив поставки в Європу до 180 млрд куб. м газу на добу.

Прес-секретар Єврокомісії  Марлене Хольцнер в п'ятницю заявила, що Росія скоротила поставки газу в дев'ять європейських країн.

В суботу "Газпром" визнав, що на кілька днів знижував поставки газу в Західну Європу, в тому числі в Італію і Польщу, в обсязі до 10%, але потім обсяги газу, що поставляється повернулися до показників, передбачених контрактом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!