Путін говорить про важливість "Північного" і "Південного" потоків

Субота, 4 лютого 2012, 13:04

Нинішня ситуація з поставками газу до Європи показує, наскільки потрібні проекти газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на зустрічі з віце-прем'єром РФ Ігорем Сечіним і заступниками голови правління "Газпрому" Олександром Медведєвим та Андрієм Кругловим, передають "Ведомости".

"Сьогодні незайвим буде згадати тих, хто заважав нам будувати "Північний потік". Якщо б не заважали, була б вже друга нитка, і вони обидві були б завантажені. Під нові транспортні маршрути "Газпром" відкрив би вже нові родовища, в тому числі Бованенківське, активніше працювали б на Штокмані, і сьогодні, впевнений, таких би проблем не виникало, - сказав Володимир Путін.

Він висловив сподівання, що робота по "Північному потоку" буде завершена і робота щодо "Південного потоку" піде активніше.

Реклама:

"Сьогодні очевидно, що це абсолютно необхідні проекти", - зазначив він.

Нагадаємо, комісар Євросоюзу з питань енергетики Гюнтер Еттінгер заявляв, що ЄС має надавати перевагу існуючим газопроводам, ніж будівництву нових.

"Ми сприйняли "Північній потік", ми можемо сприйняти "Південний потік"... Але нам потрібно надавати перевагу існуючим системам, в тому числі українській”, - сказав комісар.

Раніше президент України Віктор Янукович закликав європейців не інвестувати в газогони в обхід України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!