"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Украерорух" купив кавові автомати по ціні автомобілів

П'ятниця, 3 лютого 2012, 15:03

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 26 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Компанія "Ліберті Україна" на придбання вендінгових автоматів на суму 463 тис гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиалнням на  "Вісник державних закупівель".

Придбано шість підлогових комбінованих автоматів, які забезпечують приготування гарячих напоїв в стаканчик та видачу розфасованих продуктів: пляшка, банка, печиво, шоколадні батончики, невеликі фасовані пакетики тощо.

Також придбано дві настільні автоматичні кава-машини для приготування одночасно двох порцій натуральної кави.

Реклама:

У компанії-продавця заявленим характеристикам відповідають комбіновані автомати Saeco Combi Snack (Diamante) та кава-машини Spidem Trevi Chiara, однак на сайті "Ліберті Україна" ціни не вказані. В відкритих джерелах є дані про продаж таких кавоварок по 4799 гривень та підлогових комбінованих автоматів по 52470 гривень.

Якби "Украерорух" купував ці автомати по ринковим цінам, то загальна вартість закупівлі становила б 324 тис гривень, або у півтора рази дешевше від досягнутої на тендері ціни.

А зараз середня ціна придбаних автоматів становила майже 58 тис гривень за один, що відповідає вартості нового автомобіля "жигулі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!