"Укрзалізниця" не відпускає зерновози за кордон

П'ятниця, 3 лютого 2012, 14:24

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" тимчасово обмежила відправку вагонів-зерновозів за межі Україні.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

У прес-службі не уточнили термін, на який введено обмеження, підкресливши, що він не може бути тривалим.

"Поки на них (на зерновози) 100% запит всередині, випустити за кордон, не маючи гарантій, що вони повернуться, ми не маємо права. Нас звинуватять, що ми не забезпечуємо економіку країни", - уточнили в "Укрзалізниці".

Реклама:

Водночас, прес-служба спростувала інформацію про припинення подачі вантажних вагонів для відправки продукції на експорт, підкресливши, що обмеження стосуються тільки зерновозів.

"(Зерновоз) є вагоном інвентарного парку. Як тільки він потрапляє за межі України, він відразу йде в пул і може управлятися залізничними адміністраціями країн СНД", - пояснили у прес-службі, додавши, що "Укрзалізниця" зараз не має дієвих правових механізмів для швидкого повернення зерновозів.

Згідно з повідомленням прес-служби, нині близько 1 тис. зерновозів працює за межами України, і найближчим часом не можуть бути повернуті для забезпечення внутрішніх перевезень, оскільки належить до інвентарному парку.

Всього у складі інвентарного парку "Укрзалізниці" 11 579 вагонів-зерновозів.

Нагадаємо, асоціація "Укроліяпром" допускає зупинку третини олійних підприємств країни через відсутність вагонів для експорту макухи і шроту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: