"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чорногорія приєднається до російської "труби"

П'ятниця, 3 лютого 2012, 13:37

Чорногорія приєднається до проекту "Південний потік".

Про це заявили у прес-службі російського "Газпрому", коментуючи підсумки переговорів керівництва російської компанії з керівництвом уряду Чорногорії, передає Радіо "Собода".

"Сторони обговорили технічні можливості і перспективи приєднання Чорногорії до проекту "Південний потік", про інтерес щодо участі в якому вона заявила наприкінці минулого року. Ухвалено рішення розробити техніко-економічне обґрунтування будівництва газопроводу-відводу до Чорногорії в рамках проекту "Південний потік", – ідеться у повідомленні.

У "Газпромі" нагадують, що для реалізації сухопутної частини проекту "Південний потік" вже підписано міжурядові угоди з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією.

Реклама:

"Південний потік" – це проект системи газопроводів, що має пройти дном Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну і далі через Балканський півострів в Італію й Австрію.

У грудні 2011 року російський прем’єр Володимир Путін доручив "Газпрому" прискорити початок реалізації "Південного потоку" і розпочати його будівництво вже у 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: