"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вкрадені у Севастополі старовинні гармати знайшлися на базі відпочинку Януковича

П'ятниця, 3 лютого 2012, 11:48

Дві старовинні гармати часів Кримської війни 1854-1856 років, які були вкрадени з причалу в Артилерійській бухті Севастополя, знайшлися на території бази відпочинку "Мис Айя", яка приватизована сім’єю Януковича.

Про це пише Тетяна Чорновіл в "Лівому березі", повідомляють "Наші гроші".

Гармати були підняті з дна моря, відреставровані і встановлені в публічному місці – на причалі поряд із рестораном "Рибацький стан".

В листопаді 2010 року вони зникли. Перед цим Севастопольский морський торговий порт почав вимагати від ресторану прибрати з причалу гармати, які нібито заважають суднам швартуватись до причалу, який, втім, не виконував таких функцій.

Реклама:

Після цієї вимоги місцевий музей хотів їх забрати для своєї експозиції.

Однак працівники СБУ заборонили, мотивуючи це тим, що гармати є народним надбанням і прикрасою Севатополя. Потім гармати зникли.

Гармати знайшлися на території бази відпочинку "Мис Айя", яку свого часу приватизували ті ж фірми, що приймали участь у приватизації "Межигір’я" Віктора Януковича.

"Наші Гроші" нагадують, що база автодорожників "Мис Айя" була приватизована через Фонд держмайна у 2007 році, коли Віктор Янукович був прем’єр-міністром.

За 800 тис доларів контроль над 14 тис га між бухтою Ласпі та Балаклавою отримало ТОВ "Арктур-Крим".

Ця компанія мали двох засновників – Владислава Мотузку і ТОВ "УкрКиївРесурс".

Остання фірма була зареєстрована на Михайла Добнєва, відомого як співзасновник фірми "Веспром". На неї свого часу була зареєстрована яхта Олександра Януковича "Центуріон".

Другим засновником у "Веспромі" був Олександр Колеснік. Він є безпосереднім бізнес-партнером старшого сина президента.

У статутному капіталі ТОВ "Українсько-інвестиційний союз", яке будує яхт-клуб, рекреаційний комплекс і реставрує історичні будівлі на набережній Балаклави, частка Колісника складає 5 тис. доларів, у Олександра Януковича –500 тис. доларів.

Цей же Колісник є засновником охоронної фірми " Деллит", яка патрулює "Межигір’я" і ліси під Сухолуччям.

На ту ж адресу, за якою зареєстрований "Укркиївресурс", зареєстрована і фірма "Будинок лісника", що приватизувала Сухолуччя, а також фірми, що приватизували "Межигір’я".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!