Бойко перевів стрілки на "Газпром"

П'ятниця, 3 лютого 2012, 11:25

Газ до Європи надходить не в повному обсязі, тому що у зв'язку з різким похолоданням в Росії знизилося надходження російського газу до ГТС України.

Про це заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко, коментуючи на прохання журналістів заяву "Газпрому", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я думаю, що основна проблема в тому, що у зв'язку з різким похолоданням в Росії у нас істотно знизився захід (газу) до країни. При технічній угоді в 490 млн кубів на добу у нас сьогодні постачання іде на рівні 415. Ми відбираємо строго відповідно до контракту, але через те, що не доходить газ з Російської Федерації, природно, він не доходить і до Європи", - сказав Бойко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяг недопоставленого з Росії до Італії газу в четвер виріс майже в два рази в порівнянні із середовищем - з 10 млн до 20 млн кубометрів.

Реклама:

Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв висловив подив з приводу повідомлень про значні скорочення постачань російського газу до Європи.

При цьому він припустив, що Україна відбирає газ, який постачається з Росії, у значно більшому обсязі, ніж це передбачено контрактом, що могло стати причиною того, що низка європейських споживачів в останні дні відчули зменшення обсягу поставок газу з Росії.

У свою чергу, НАК "Нафтогаз України" заявляє, що обсяги транзиту природного газу через територію Україну і відбір імпортованого природного газу перебувають на рівні, визначеному контрактом з "Газпромом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!