"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Тігіпка відхрестилися від скандальних інструкцій щодо пільг

П'ятниця, 3 лютого 2012, 10:20

У Міністерстві соціальної політики запевняють, що не наказували місцевій владі блокувати виплату пільг за рішеннями судів.

Про це сказано в листі міністерства у відповідь на інформаційний запит агентства "ЛІГАБізнесІнформ".

Раніше редакція оприлюднила документ під назвою "Тези щодо завдань місцевих органів праці та соціального захисту населення із забезпечення соціальних виплат, які фінансуються з державного бюджету".

Його агентство отримало від співробітника адміністрації однієї зі східних областей.

Реклама:

За словами джерела агентства, ці тези нібито були розіслані Міністерством соціальної політики в обласні управління праці та соціального захисту населення для подальшої передачі главам районних та міських управлінь соцзахисту.

Цим документом негласно заборонені будь-які виплати компенсацій за рішеннями судів.

Даються прямі інструкції щодо поведінки фондів соцзахисту при зіткненні з рішеннями судів на користь громадян.

Крім іншого, в документі сказано: "За рішеннями судів на користь громадян, за якими ще не здійснювалися виплати, - з сьогоднішнього дня не допустити ніяких виплат ... За рішеннями судів на користь громадян, за якими ще не здійснювалися виплати, - необхідно протягом місяця відновити апеляційні процедури".

У свою чергу, прес-служба Мінсоцполітики повідомляє, що такий документ не поширювався міністерством.

"Інформація, яка виходить у деяких електронних засобах інформації щодо скорочення або недопущення соціальних виплат, не відповідає дійсності. Звертаємо вашу увагу, що всі документи, які стосуються пояснень тих чи інших нормативних актів, виходять тільки на офіційному бланку міністерства, за підписом відповідальної особи та в обов'язковому порядку реєструються", - сказано в листі Мінсоцполітики.

Там також зазначають, що всі соціальні виплати громадянам здійснюються своєчасно.

Крім того, підкреслюють в Мінсоцполітики, "завдяки збільшенню надходжень до державного бюджету в січні 2012 року на 15,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, соціальні видатки фінансуються з початку 2012 року в нових, набагато більших розмірах".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: