"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР дасть гроші на модернізацію ГТС до кінця 2012 року

Середа, 29 лютого 2012, 20:00

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підтверджують свій намір допомогти Україні в модернізації ГТС і готові виділити НАК "Нафтогаз України" кредит на суму 308 млн доларів вже до кінця 2012 року.

Про це йдеться у повідомленні ЄБРР, передає УНІАН.

"ЄБРР залишається відданим бажанню допомогти Україні у питанні модернізації її газотранспортної системи на умовах, закріплених Меморандумом про взаєморозуміння, який було підписано ЄС, ЄІБ, СБ, ЄБРР і Україною. Серед вимог Меморандуму, зокрема, є реформування газового сектора і всеосяжна реструктуризація НАК "Нафтогаз України", - заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

У повідомленні наголошується, що ЄБРР і ЄІБ на даний момент працюють над підготовкою кредитної угоди на суму 308 млн доларів, яку буде направлено на фінансування низки екстрених ремонтних заходів на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород".

Реклама:

Проведення цих термінових ремонтних робіт необхідне для безпечного і безупинного транзиту газу до Європи.

"Цей кредит може бути виділено до кінця 2012 року за умови, що українська влада зробить реальні кроки з проведення узгоджених реформ", – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство енергетики і вугільної промисловості України має намір залучити 6,5 млрд. дол. на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС України до 2018 року.

Зокрема, на модернізацію і реконструкцію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" планується залучити 1,3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: