У СБУ кажуть, що мстилися за EX.UA неповнолітні

Середа, 29 лютого 2012, 18:05

Співробітники СБУ провели роз'яснювальні бесіди з користувачами інтернету, які атакували сайти органів державної влади в період з 31 січня по 2 лютого.

За словами керівника підрозділу СБУ Валентина Петрова, за час атак оперативникам вдалося визначити більш 5000 активних учасників спроб "звалити" держсайти, передає proIT.

"Зі значною частиною з них ми провели роз'яснювальні бесіди", - заявив Петров.

За словами Петрова, за дії користувачів мережі, які порушують роботу держорганів, передбачається кримінальна відповідальність.

Реклама:

Він пішов від прямої відповіді на питання про те, скільки порушено кримінальних справ, лише зазначивши, що частіше на сайти державної влади здійснювали атаки неповнолітні особи зі своїх домашніх комп'ютерів, коли дізналися, "що закрився їх улюблений EX.ua".

"Батьки були вкрай здивовані, почувши про те, чим займаються їхні діти", - зазначив Петров.

Він додав, що за 2011 рік - початок 2012 року на сайти держорганів було скоєно 105 спланованих атак угрупованнями з Ірану, Алжиру та Туреччини.

Він підкреслив, що сайти не захищені в достатній мірі.

Нагадаємо, атаки на сайти органів державної влади проводилися протягом декількох днів і слідом за скандалом навколо закриття файлообмінного порталу EX.UA.

У зв'язку з тим, що скандал отримав великий розголос, хакерам було достатньо просто закликати всіх небайдужих взяти участь в атаках, також детально описавши механізм скоєння таких атак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: