США закрили Ірану доступ для отримання прибутків від продажу нафти

Середа, 29 лютого 2012, 17:29

Дубайський банк Noor Islamic Bank під тиском США був змушений припинити свої ділові відносини з Іраном, що стало черговою економічною мірою Америки проти Тегерана, який розробляє ядерну програму.

Про це в середу повідомили офіційні представники ОАЕ і джерело в банку, підтвердивши тим самим нещодавню публікацію газети Wall Street Journal, передає Reuters.

Банк також підтвердив, що припинив відносини з іранськими банками ще в грудні.

За повідомленням видання, яке посилалося на джерела, Noor Islamic Bank був головним каналом Ірану з отримання коштів від продажу нафти.

Реклама:

Noor Islamic Bank, який частково належить емірату Дубай, став першою фінансовою установою в ОАЕ, що припинив свої відносини з Іраном.

За інформацією джерел Reuters, центробанк ОАЕ проводить моніторинг банків на предмет ведення операцій з Іраном, проте, як заявив представник Мінфіну ОАЕ, Noor Islamic на даний момент є єдиною фінансовою установою, щодо якої вжито заходів.

За останні п'ять років ООН і західні країни прийняли ряд економічних санкцій проти Ірану, покликаних зупинити розвиток ядерної програми країни.

На початку 2012 року Барак Обама підписав закон, за яким США припиняє будь-які відносини з установами, що співпрацюють з Центробанком Ірану, що для більшості країн зробило неможливою купівлю іранської нафти.

Проте Іран відмовився внести будь-які зміни в свою ядерну програму, яка, за твердженням Тегерана, спрямована на мирні цілі, і на початку 2012 року повідомив про відкриття нового заводу зі збагачення урану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: