Хорошковський вважає, що реформи уряду допомагають економіці

Середа, 29 лютого 2012, 15:11

Влада України віддана реалізації програми реформ з метою наближення України до стандартів ЄС.

На цьому наголосив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з Членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карлом де Гухтом, йдеться у повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Хорошковський підкреслив, що реформи, які впроваджуються в Україні, безпрецедентні за своїми масштабами.

За його словами, перетворення проводяться практично у всіх сферах життєдіяльності країни, і це дозволило стабілізувати загальну макроекономічну ситуацію, поліпшити умови діяльності суб’єктів господарювання та відновити позитивну динаміку економічного зростання.

Реклама:

Перший віце-прем’єр-міністр також запевнив Карла де Гухта, що уряд буде відкритим для діалогу з бізнесом.

За його словами, питання створення сприятливого інвестиційного клімату – серед пріоритетів діяльності Кабінету міністрів.

"Основними пріоритетами державної політики щодо підтримки розвитку бізнесу визначено дерегуляція підприємницької діяльності, усунення адміністративних бар'єрів, удосконалення дозвільної системи", - сказав Хорошковський.

Під час зустрічі сторони обговорили і питання перспективи завершення процедур, необхідних для набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС.

Хорошковський висловив сподівання, що зазначена Угода буде парафована найближчим часом.

"Ми розраховуємо на її підписання до кінця 2012 року, бажано на наступному Саміті Україна - ЄС в Брюсселі", - заявив він.

Крім того, перший віце-прем’єр-міністр запевнив, що в умовах загострення кризових явищ у світовій економіці Україна прагне підтримувати співробітництво з МВФ.

За його словами, домовленість щодо продовження переговорів була досягнута під час останніх зустрічей з керівництвом МВФ.

Хорошковський також повідомив, що уряд підготував для МВФ пакет пропозицій щодо вирішення проблемних питань, і зараз відпрацьовується переговорна позиція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!