НКЦПФР уточнить вартість активів пенсійних фондів

Середа, 29 лютого 2012, 14:45

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) змінила порядок визначення чистої вартості активів недержавних пенсійних фондів (НПФ).

Внесені корективи регулюють питання оцінки цінних паперів, які перебувають у лістингу (відповідно до закону про недержавне пенсійне забезпечення), повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу НКЦПФР.

Експерти Нацкомісії відзначають, що нині особи, які здійснюють управління активами недержавних фондів, стикаються із труднощами в питаннях оцінки паперів.

Це, зокрема, стосується тих паперів в активах фондів, які були виключені з лістингу фондових бірж.

Реклама:

Відтепер же такі папери протягом 30 днів після виключення з лістингу оцінюються за своєю кінцевою балансовою вартістю (актуальною до виключення з біржового списку).

Особливу увагу НКЦПФР приділила оцінці грошових коштів і металів, які належать недержавним пенсійним фондам і перебувають на банківських рахунках у фінустановах із тимчасовою адміністрацією.

Також нове положення НКЦПФР вводить поняття "невиконання зобов'язань емітента" - несплата за облігаціями в зазначений термін - і порядок оцінки таких облігацій.

За словами директора департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів Оксани Симоненко, внесені корективи підвищують точність визначення чистої вартості активів НПФ.

Цей розрахунок буде проводиться кожного робочого дня, що, в свою чергу, сприятиме підвищенню довіри інвесторів до недержавних пенсійних фондів - за рахунок щоденного доступу до інформації.

Документ направлений до Міністерства юстиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: