Vanco планує до кінця року вийти на український шельф

Середа, 29 лютого 2012, 12:52 -

Vanco Prykerchenska має намір розпочати геологорозвідувальні роботи на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря в другій половині 2012 року.

Про це повідомив президент компанії Джеймс Баум під час третьої щорічної конференції Адама Сміта "Український енергетичний форум".

"Ми очікуємо початок геологорозвідувальних робіт в другій половині 2011 року. Був час, коли я думав, що цей час ніколи не настане", - зазначив він.

План з розвідки Прикерченської ділянки компанія розбила на три періоди: два по три роки і один на два роки.

Реклама:

За словами Баума, на першому етапі в розвідку планується вкласти 340-390 млн доларів.

Президент Vanco Prykerchenska підкреслив, що у перші три роки планується продовжити 2D-сейсмозйомку і провести 3D-сейсмозйомку.

Окрім того, компанія планує вибрати дві ділянки для буріння глибоководних свердловин і зафрахтувати бурову установку і пробурити дві розвідувальні свердловини.

Баум наголосив, що це лише орієнтовні плани компанії.

Як відомо, Vanco International, 100% дочірня компанія Vanco Energy Company (США), в квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища в грудні 2007 року видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.

Пізніше Мінприроди виявило низку порушень законодавства, допущених у ході конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.

У квітні-травні 2008 року уряд анулював ліцензію Vanco Prykerchenska і вийшов з УРП.

Vanсo звернулася до міжнародного арбітражу, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

6 липня 2011 року уряд оприлюднило своє розпорядження № 627 від 11 квітня 2011 про затвердження мирової угоди з Vanco Prykerchenska з міжнародного розгляду навколо розірвання СРП по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського олігарха Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: