Азаров доручив вдарити дотаціями по дешевому молоку

Середа, 29 лютого 2012, 10:56

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив розробити механізм цільової адресної допомоги з наявних бюджетних ресурсів селянам-молоковиробникам, які зазнають збитків через зменшення закупівельних цін на молоко в деяких регіонах країни.

Відкриваючи засідання уряду у середу, прем’єр піддав критиці керівництво обласних адміністрацій та Міністерства аграрної політики і продовольства за недостатню увагу до цієї проблеми.

"Кілька днів у деяких областях України спостерігається тенденція зменшення закупівельних цін на молоко. Водночас, відповідного зменшення цін на молокопродукти в магазинах наші громадяни не бачать. Я вважаю, що Міністерство аграрної політики та окремі керівники обласних адміністрацій без належної уваги поставилися до цієї проблеми і не відреагували на неї", - наголосив Азаров.

На думку прем'єра, така тенденція може призвести до втрати зацікавленості селян тримати корів і різкого зменшення поголів'я великої рогатої худоби.

Реклама:

У зв'язку з цим Азаров доручив голові Мінагропроду Миколі Присяжнюку розробити механізм цільової адресної допомоги з наявних бюджетних ресурсів селянам-молоковиробникам, які "зазнають економічно необґрунтованих збитків".

Також прем'єр доручив переглянути підходи до держпідтримки молочного тваринництва, зокрема, на його думку, дотації на літр молока повинні отримувати самі виробники.

У зв'язку з цим, він доручив Мінагрополітики, Міністерству економіки і Міністерству фінансів розробити прозорий механізм таких дотацій.

"Коли гроші без будь-якої бюрократичної тяганини чітко у визначені терміни потрапляють селянам в руки. Порядок повинен бути простим: здав молоко, отримав підтвердження його якості, отримав квитанцію і в кінці місяця отримав гроші", - пояснив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!